Cruise

20.09.2015 16:52

Je to věc, kterou bych rozhodně doporučila zažít každému, kdo jede na program Work and Travel a nebo chce cestovat po státech. Doslova za pár dolarů se dostane člověku neuvěřitelného luxusu. My jsme za cruise platili 267 dolarů a kupovali jsme jí už v červenci, aby se náhodou nestalo, že jediný termín, který nám vyhovuje, už není. Bylo s tím docela hodně zařizování, protože u společnosti Carnival (nevím, jak to mají ostatní společnosti), musí být každému minimálně 21 let a když není, tak je podmínka, že ve stejné kajutě bude bydlet někdo nad 25 let. Problém byl hlavně v tom, že nejstarší osobě z naší party je 23 a pak jsme měli Lindu a Libora, kterým bylo tehdy ještě dvacet. Tudíž nebyla možná normální objednávka přes internet. Takže jsme museli shánět e-mail na zaměstnankyni, která by nám s tím pomohla. Nakonec po milionů telefonátů, to dobře dopadlo a my jsme věděli, že pojedeme na Bahamy.

Později se ukázalo, že to tímhle papírováním a obvoláváním nekončí, a ještě bylo potřeba vyplnit spoustu věcí na internetu. Ale i to jsme zvládli a v neděli 13. září jsme přijeli do přístavu Port Canaveral, kde už na nás čekala naše loď s názvem Sensation. Tahle loď patří mezi menší lodi, protože je to jen pěti denní zájezd. Ale i přesto jsme měli neuvěřitelný počet všeho. Veškeré jídlo bylo all inclusive, protože Američani jsou zřejmě vybíraví, tak tam bylo od každého něco. Mohli jsme si vybrat přes burgery, pizzu, švédské stoly, sendviče, bagely, ovoce, zelenina až nevím, co všechno. Ale i přesto byly nejlepší večeře. V luxusní jídelně nám podávali číšníci vždy tři chody, a když to někomu nestačilo, tak občas čtyři. Na výběr bylo vždy menu každodenní a speciální pro ten den. Už první večeři jsem jako předkrm zvolila kachnu, což byly plátky kachny, nudle, pomeranč a koření. Vynikající, lepší předkrm už jsem neměla. K hlavnímu chodu byl obvykle steak, protože mě nic jiného nezaujalo. Ale kluci ochutnali i aligátora a humra. A na závěr sladká tečka, která nikdy neměla chybu. Celou dobu nás obsluhovali dva číšníci, kteří si i pamatovali naše jména a oslovovali nás tak. Na každé cruise je jeden večer speciální v tom, že je nařízený dresscode a i jídlo je trošku honosnější.

Co se týká nealka a alka na cruise, tak jsou možné nakoupit různé balíčky. My jsme zvolili balíček asi za 27 dolarů na všechny dny a to zahrnovalo veškeré nealkoholické drinky zdarma, jediné omezení bylo to, že jsem si mohla brát jeden každých pět minut, aby náhodou si z celé skupiny nekoupil jen jeden balíček a nepili na něj všichni. Poté se dají pořídit balíčky alkoholické a ty jsou za 200 dolarů na celý zájezd. Co nám přišlo dost drahé, a tak jsme se zařídili po svém. Na cruise vám prohledají kufry, jestli něco nepašujete, ale když přelijete vodku do lahve od ústní vody a přidáte potravinářské barvivo, tak si nikdo ani nevšimne, že s sebou máte alkohol. Takže jsme takhle propašovali 6 litrů vodky.

S internetem na lodi je to docela nic moc, protože signál nikdo nechytne a jejich balíčky jsou dost chytře vymyšlené. Nejlevnější je za 5 dolarů na den a obsahuje možnost jít jen na facebook, instagram, snapchat a nejvíc používané aplikace v USA. Upřímně si moc nepamatuju, kolik stály ostatní balíčky, ale třeba abych mohla jít na skype, tak jsem si musela zaplatit premium a ten stál snad 30 dolarů na den, což je šílené.

Ještě se vám pokusí sebrat každému dvanáct dolarů na den a dížka, ale dá se říct, že chcete dát peníze jen tomu, kdo vás opravdu obsluhoval a tyhle peníze vám z účtu neodečtou. 

Když vycházíte z lodi, musíte projít imigrační kontrolou, stejně jako při jakémkoliv vstupu do USA. Libor si s sebou nevzal DS, což je nejdůležitější dokument k našemu J1 vízu a stejně ho po chvilce řečí, do států pustili. Nám bylo řečeno, že si máme zařídit ESTU, aby nás pustili zpět, ale tu po nás nikdo nechtěl. Ještě, že stále jen 14 dolarů.

Parkování v přístavu se dá pořídit za 75 dolarů na auto na celou dobu zájezdu, což není až tak strašné, protože bylo parkoviště pořád střežené. A my jsme byli rádi, že se nemusíme o naše vypůjčené auto strachovat.