Den čtvrtý

16.05.2015 14:36

Čtvrtý den byl pro nás pátek, a protože nám Amel řekl, že nám během dne zavolá, jestli máme jít do práce nebo ne, tak jsme moc nevěděli, co budeme dělat. Ráno jsme vstali celkem brzy, tak jsme v devět byli s Dádou už ve fitness. Po cca hodince ve fitness jsme se vrátili domů, uvařili si oběd a mezitím volal Amel, že všechny bazény jsou čisté, proto máme další day off, a že se pokusí nám dát vědět, jak to bude zítra.

Protože jsme měli zase hromadu času, tak jsme se rozhodli, že pojedeme do obchodu Dollar Tree, kde by mělo být veškeré zboží za jeden dollar a tudíž bychom měli ušetřit. Podle google maps navigátora to vypadalo jednoduše - sedneme si na autobus 7 to 7 to 7 west a dojedeme za 6 minut do obchodu a ještě nás celá cesta vyjde na 50 centů.

Když jsme vítězoslavně našli zastávku, tak jsme si říkali, že máme určitě vyhráno. Dokonce i autobus přijel na čas. Možná nám měla být první indicií to, že řidič po nás chtěl 1 dollar, ale tak říkali jsme si, že to je v pohodě, že dáme dva dolary za cestu tam a zpátky. A tak jsme seděli a užívali si jízdu v autobuse, kde kromě nás téměř nikdo nebyl, snad na pár zastávek přistoupila maminka s malou holčičkou. A najednou jsme se objevili u toho centra, kde jsme byly s Lindou ve čtvrtek, a pan řidič zahlásil, že je konečná, ať si vystoupíme. Bohužel my jsme chtěli úplně někam jinam. Tak jsme si vzali všechny různý jízdní řády všech autobusů z okolí a vyrazili si sednout ke Starbucks na dobrou Wi-Fi, abychom zjistili, jak se teda dostaneme do našeho cíle. Po nějaké době zkoumání google maps a jízdních řádů jsme si pravděpodobně našli správný autobus, který by nás měl odvézt tam, kam jsme si naplánovali. Autobus jel za 5 minut a poté až za hodinu, tak jsme pospíchali na zastávku, kde už byl připraven autobus číslo 82 a řídila ho černoška a uvnitř seděl ještě milý černoch a oba nám poradili, že teda jsme ve správném autobuse a ukážou nám, kde vystoupit. Dokonce nás paní řidička odvezla téměř před obchod, aniž by tam byla autobusová zastávka. A tak jsme se konečně dostali do obchodu Dollar Tree.

Protože jsme s sebou neměli žádné tašky a nechtělo se nám tahat s igelitkami, tak jsme si řekli, že si toho koupíme málo. Nicméně když je všechno za dollar, tak zkuste odolat. Ale nakonec jsme dohromady odcházeli asi s 17 položkami. Což docela ujde. Ještě jsme potkali Asia shop, tak jsme si zašli pro kokosové mléko a red curry pastu, abychom si mohli vařit náš oblíbený pokrm. Za pár minut nám měl jet autobus, tak jsme čekali na zastávce, ale údajně je o Americe známo, že tady MHD prostě na čas nejezdí. A v tomhle případě se to opravdu potvrdilo. Ale my jsme byli rádi, že vůbec nějaký autobus, který nás má odvézt zpátky do obchodního centra, přijel. Tak jsme se za několik minut dostali zase na zastávku, námi už dobře známou. V 15:46 nám měl jet autobus domů, tak jsme na něj pár minut čekali a on opravdu přijel, zaplatili jsme si další jízdné a prostě jeli. Protože to do obchodu mělo trvat jen pár minut a my už jsme byli na cestě zase o několik minut víc a pořád nikde nic známého v dohledu, tak Linda s Dádou začali zkoumat jízdní řád a zjistili jsme, že sedíme v autobuse sice 7 to 7 to 7 west, ale měli jsme nasednout na autobus 7 to 7 to 7 east. Takže paráda, zase jsme se ztratili. Na nějaké zastávce Dáda řekl, že vystoupíme. Tak jsme vystoupili, přešli na druhou stranu silnice a za chvíli nám jel autobus 7 to 7 to 7 east. Zase jsme si zaplatili jízdné a vyrazili domů. Dokonce nás to i tentokrát dovezlo až domů. Musím uznat, že během bloudění v autobusech po Americe jsme si užili spoustu srandy. A díky jednomu dollaru za nákup každé položky jsme možná ušetřili, ale zbytek jsme nechali za jízdné.

Večer jsme se rozhodli, že když mají v Giantu čtyřlitrovou Arizonu jen za 2 dollary, že to prostě musíme jít koupit a tak jsme si vzali kola a vyrazili zase na nákup. Snad teď už pár dní nebudeme muset chodit nakupovat jídlo, když máme tolik zásob. Celý den jsme zakončili filmem Millerovi na tripu a šli spát. A měl nám dneska přijet nový spolubydlící, ale žádný nepřijel, tak jsme zvědaví, kdy někdo dorazí. autobusová zastávka

 

autobus 

my dvě bůh ví kde :D