Den devatenáctý

31.05.2015 04:31

Už jsme si odpracovali první týden v práci, takže si myslím, že můžu shrnout, co vlastně každého plavčíka čeká a nemine. Každý vám řekne, že bazénový plavčík rozdá během léta pár náplastí a jinak v podstatě nic nedělá. Alespoň tohle jsem slyšela z úst snad každého, kdo tento program absolvoval. Ale já mám s prací plavčíka trošku jinou zkušenost.

Každý plavčík musí projít kurzem plavčíka, zvládnout testy, všechno si zapamatovat. Taky je spousta věcí, které před odletem musí stihnout. Postupně to šlo po sobě tak, že nejdřív jsme dělali prekurz, poté kurz plavčíka, zajít si do kanceláře pro věci na ambasádu, zajít na ambasádu, další byl kurz pool operátora a poslední předodletová orientace.

A i přesto všechno, co jsme museli absolvovat, jsme se nedozvěděli, co všechno nás vlastně čeká. Každý plavčík musí primárně hlídat lidi, aby se neutopili. To je celkem jasné. Když má někdo bazén jen pro jednoho plavčíka, tak je vlastně všechno dohromady. Plavčík, administrátor, uklízečka, vrátný a pool operátor. Abych to rozvinula a dávalo to všem smysl. První, co plavčík musí ráno udělat je to, že odemkne všechny dveře, rozsvítí všechna světla. Zároveň připraví celé okolí bazénu na to, aby vše fungovalo. V reálu to vypadá tak, že roztáhnu všechny slunečníky, připravím lehátka, připravím si tubu, kdyby se někdo topil. Dál musím připravit knihu, do které se možná někdo zvládne zapsat i sám, aniž bych ho o to musela prosit. Kdo by řekl, že když jsou tam kolonky: Jméno, adresa, pool pass, čas, kdy přišli a kolik lidí přišlo - tak stejně nikdo není schopen vyplnit všechno a ještě k tomu správně. Taky každý drží telefon v ruce a ptá se, kolik je vlastně hodin.

Ale zpátky k tomu, co všechno musí dělat plavčík. Rozhodně musí kontrolovat každou hodinu chemikálie v bazénu. Takže chlór a PH, teplotu vody a třikrát týdně ještě nějaký další chemikálie ve vodě. Kontrolovat se musí i pump room, což je taková místnost ve které je pumpa, která cirkuluje vodu, dále jsou tady filtry k filtraci vody a  chlorinátor, díky kterému reguluji chlór v bazénu. Povinnost plavčíka je taky bazén luxovat, vyndávat z něj smetí a taky čistit skimmery, kde jsou víc než často žáby, hadi a různé potvory.

Jako uklízečka funguje každý plavčík před směnou a po směně, protože všechny bazény musí mít čisté záchody, tak když je potřeba, musíme vytřít i záchod nebo ho i spláchnout. Lidé mají velký problém jít a hodit odpadky do koše, takže po směně chodíme a uklízíme ještě odpadky po lidech, kterým přijde normální, po sobě nechat odpadky na zemi.

Zároveň musí každý plavčík vynucovat pravidla, která jsou sice napsané na každé tabuli, ale nikdo není schopen je dodržovat. Proto pak dochází ke konfliktům s návštěvníky, které jsou docela časté. Někdy i mezi návštěvníky.

Jinak jsem rozdala už tolik náplastí, že jsem čekala, že takové množství rozdám za celé léto, ne za jeden týden v práci. Tak snad to opravdu nebude víc než rozdávání náplastí a dělání všechno možného, co jsme popsali výše.

A kromě toho, že David si nevzal příbor na bazén a jedl rýži s kuřecím masem, brokolicí a kukuřicí rukou a Lindě někdo sežral pudink z lednice v práci, tak se dneska nic zajímavého nestalo. 

Bazén, kde byl David dělat plavčíka výjimečně Lindy kancelář :)Lindy bazénMá pump roomJak evidujeme chemikálie a ostatní věci každou hodinuDády večeře