Florida

22.09.2015 21:19

Když jsme se ráno vylodili, tak nás čekalo nemilé překvapení v podobě ošklivého počasí a neustále posilujícího se deště. Ale auto jsme měli zaparkované pod střechou a cesta k němu vedla taky pod střechou, tak jsme moc nezmokli. Přeházeli jsme věci v kufru, dali tam zbytek všeho a vyrazili směr Miami. Tři hodiny cesty z Orlanda, Myslím, že jsme najeli na jednu silnici a jeli zase pořád rovně, jak už to tak bývá po cestách na Floridě. Po cestě se nám střídal déšť silný, slabý a bezdeštno. Celou dobu jsme moc nevěděli, co teda vlastně budeme v Miami dělat, když je takovéhle počasí. Takže jsme hodili do navigace Outlet Mall. Když už jsme se blížili, tak se najednou celkem rozjasnilo a tak jsme přehodili do navigace Miami beach. Kdyby bylo počasí ještě o trošku hezčí, pláž by byla překrásná. Bohužel poté, co jsme viděli Bahamy, tak nám žádná pláž nebude připadat jako luxusní. Ale Miami beach byla hezká. Taky jsme tam potkali Slováky, kteří s námi pracovali ve Virginii a znali jsme se z párty. Mimochodem na Floridě nejsou tlustí lidé v takovém měřítku jako ve zbytku Ameriky.

Po chvilce na pláži jsme se šli podívat po městě a vyrazili na hotel. Tentokrát jsme měli hotel u letiště, jmenoval se Sunhill nebo něco podobného a byl krásný uvnitř. Fakt jsme měli naprosto skvělé ubytování. Původní cena měla být 25 dolarů na osobu, ale trošku nás natáhli. Asi proto, že Libor odcizil malý ručník. Takže jestli to tak opravdu je, tak nás mini ručník vyšel asi na 30 dolarů. Večer jsme se ještě jeli podívat do největšího obchodního centra, které v Miami je a ještě je specifikováno jako outlet, takže ceny byly přijatelné.

Protože jsme toužili zažít večerní Miami, aniž bychom platili za vstup do klubů, tak jsme vyrazili na hlavní Miami třídu, která třeba mě trošku zklamala. Čekala jsem od toho něco hodně extra a bohužel to byla jen promenáda s obchody, které byly plné cetky s nápisy I love Miami a podobně. Klubů tam ale bylo požehnaně, to se musí nechat. Za parkoviště jsme zaplatili asi 2 dolary na hodinu, protože v Miami se pravděpodobně nedá sehnat parkování zdarma. Ale to možná platí pro všechna města na Floridě.

Ráno jsme museli odjet z hotelu do dvanácti, ale snídaně byly jen do devíti. Takže jsme vstali v půl deváté, dali si snídani a šli zase spát. Nakonec jsme hotel odpustili krátce před dvanáctou a jeli jsme do Palm Beach. Počasí pořád nebylo moc příznivé, ale protože nepršelo, tak jsme chtěli ještě na pláž. Na jednu z našich posledních pláží. Celkově město Palm Beach mě naprosto nadchlo. Podle mě asi nejhezčí město, které jsme za naše cestování poznali. Určitě lepší než New York. Ano, je to tak. Palm beach bylo naprosto perfektní ve všem. Krásná pláž, krásné město a naprosto nádherné palmy všude. Jestli se někdy vrátím na Floridu, určitě si tam zajedu zase. Taky na pláži bylo spousta krásných mušliček. Do moře jsme už nelezli, protože nás čekalo přes dvacet hodin v autě a sprchy v nedohlednu. ale vzhledem k počtu vyplavených medúz na pláži, bych řekla, že v moři jich bylo nespočetno.

Další zastávkou na cestě do New Yorku byla pláž v Jacksonvillu. Tahle pláž byla hodně specifická tím, že byl na ní tvrdý písek a nepřipomínala jedinou pláž z těch všech, které jsme tady viděli. Byla šíleně dlouhá, lidi na ní běhali, venčili psi, chodili jen tak se projít večer. Prostě atmosféra neuvěřitelná. My jsme stavěli kolem sedmé, ve chvíli, kdy byl západ slunce. Bohužel sluníčko bylo na druhé straně, tak jsme se nedočkali západu slunce za oceánem. Ale rozhodně tahle zastávka stála za to. Taky jsme chtěli vidět noční Jacksonville, protože na obrázcích vypadalo skvěle, ale ve skutečnosti to taková paráda nebyla. Pak už jsme jen jeli a jeli a jeli.