Health inspector

26.06.2015 00:52

Každý měsíc mají přijít na bazén různé kontroly, které nás prozkoušejí ze znalostí, a také zkontroluji, jestli se o bazén opravdu staráme tak, jak máme. Když je něco v nepořádku, tak mají pravomoc bazén zavřít. Vzhledem k tomu, že jsme na bazénech už více než měsíc, tak bylo celkem jasné, že brzy nějaká kontrola dorazí.

První ke komu kontrola dorazila, byl David. Amel nás upozorňoval na to, že health inspektor je pán, který ho nemá rád, takže kvůli jakékoli maličkosti ten bazén prostě zavře. David otvírá bazén po většinu týdně ve dvanáct hodin. Ve středu bylo 11:50 a najednou přišla nějaká paní. Samozřejmě ještě neměl nic připravené, natož aby měl ohlídané chemikálie. Původně si myslel, že je to jedna z otravných lidí, kteří prostě chodí před otevírací dobou a ještě mají milion otázek. Ale v zápětí poznal, že se nejedná o návštěvnici, nýbrž o inspektorku. Každou hodinu máme povinnost měřit chemikálie, teplotu vody, zapisovat počet osob na bazénu a taky kontrolovat pump room a musíme to zapisovat do knihy, která se jmenuje Log book. Akorát ne všichni plavčíci to dělají pravidelně a někdo na to kašle skoro úplně. Jako právě Dáda. Předchozí den byla šílená bouřka, tak na to kašlal. Takže paní chtěla, aby změřil chemikálie, ukázal jí pump room a předvedl Log book. Log book se mu podařilo rychle dopsat. Chemikálie vyšly špatně, pump room byla v pořádku a kniha nebyla dopsána z předchozího dne. Takže paní řekla, že má zapnout chlorinátor (stroj na dodání chlóru do bazénu), a že počká dvacet minut, jestli se něco stane. Jenže od začátku sezóny Davida chlorinátor nefunguje a potřeboval ještě snížit PH, ale protože Amel mu na to nepřivezl prostředek, tak to neměl jak zredukovat. Takže začal improvizovat, že prostě nechápe, co s tím je. Nakonec se mu teda povedlo paní nějak odradit a řekla, že přijede za hodinu až dvě a všechno zkontroluje a jestli něco nebude v pořádku, tak bazén zavře.

Když přijede inspektor jakýkoliv, tak musíme ihned volat Amela. Jenže byla středa a Amel měl dovolenou, takže David zkoušel volat Bobovi, aby mu dal číslo na Roba. Jenže Rob měl hlasovou schránku a absolutně nereagoval. Proto David zavolal Boba (správce jeho bazénu), který mu dal soukromé číslo Amela a Amel pak volal na soukromé číslo. Nakonec Robovi přijel a přivezl mu jednu lahev prostředku na zredukování PH. Tím se vyřešila alespoň jedna věc. Respektive to tak vypadalo, Dáda to trošku přehnal s tímhle prostředkem, takže měl zase PH šíleně nízké. Mezitím chodil a dával kýble s chlórem do vody, protože chlorinátor samozřejmě pořád nefungoval.

Asi za dvě a půl hodiny teda přijela zpátky paní inspektorka a chtěla, aby David všechno změřil. Protože měl spoustu času si hrát s lahvičkami a měřením, tak zjistil, že se to dá trošku obejít. Proto si stoupl tak, aby na něj nebylo vidět a kapal tam úplně z jiné lahvičky, než z které měl. Chlór mu nakonec vyšel jen trošičku přes tři, ale to hned vyprchá a PH díky obcházení vyšlo taky v normě. Nakonec ho paní inspektorka ještě pochválila, že má excelentní bazén a řekla, že se uvidí během pár týdnů zase.